Polityka prywatności



POLITYKA PRYWATNOŚCI

I. CELE I TREŚĆ

 

  1. W niniejszej polityce prywatności opisano w jaki sposób przetwarzane i wykorzystywane są  dane osobowe otrzymywane od Użytkownika podczas odwiedzania niniejszej strony i korzystania z niej, oraz przedstawiono, w jaki sposób można się skontaktować w razie dodatkowych pytań dotyczących przetwarzania danych osobowych.
  2. Administratorem Danych Osobowych jest Hilding Anders Polska Sp. z o.o., Ul. Polna 17, 62-095 Murowana Goślina, e-mail: info.pl@hildinganders.com . Administrator danych powołał Inspektora Ochrony Danych (IOD), z którym można skontaktować się poprzez e-mail: iod@hildinganders.com lub korespondencyjnie: adres siedziby z dopiskiem „Inspektor Ochrony Danych”. Do IOD należy kierować wyłącznie sprawy dotyczące przetwarzania danych osobowych, w tym sprawy w zakresie realizacji własnych praw dotyczących danych osobowych.
  3. Hilding Anders Polska Sp. z o.o. („my”) zobowiązujemy się chronić prywatność i dane osobowe Użytkownika.

II. JAKIE DANE OSOBOWE BĘDĄ PRZETWARZANE I DLACZEGO? 

 

  1. Zbieramy i przetwarzamy imię i nazwisko, adres e-mail, adres IP Użytkownika podawane nam w celu uzyskania od nas informacji. Te dane osobowe pomagają nam przetwarzać zapytanie o informacje w polu „Napisz wiadomość” w stopce strony jak i poprzez Formularz Kontaktowy umieszczony na podstronie Kontakt. Przetwarzamy również adres IP Użytkownika, który się z nami kontaktuje za pomocą czatu. Cel ten stanowi nasz prawnie uzasadniony interes o jakim mowa w art. 6 ust. 1 lit f Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (dalej jako RODO)
  2. Prowadzimy profile w portalach społecznościowych: w celu kontaktowania się z ich użytkownikami oraz przedstawiania na tych portalach przygotowanych przez nas treści i promowania własnej działalności (w tym: informowania o nowych wydarzeniach), a także w celach analitycznych i statystycznych, co stanowi prawnie uzasadniony interes Spółki polegający na umożliwieniu kontaktowania się z użytkownikami portali, promocji własnej działalności i informowania o niej. Za pośrednictwem portali możemy też przeprowadzać konkursy, w których użytkownik bierze udział dobrowolnie. Przetwarzamy dane osobowe użytkowników tych portali, gdy odwiedzają nasze profile, bądź wchodzą z nimi w interakcje (polubienia, komentarze, przesyłane wiadomości). Jeżeli polubisz nasz wpis lub go skomentujesz, to pamiętaj, że jest to widoczne dla innych użytkowników. Dane osobowe przechowujemy do czasu zgłoszenia sprzeciwu na dalsze ich przetwarzanie poprzez cofnięcie polubienia wpisu lub usunięcie komentarza do wpisu a następnie przez okres wymagany obowiązkami nałożonymi przepisami prawa i/lub do upływu terminu przedawnienia ewentualnych roszczeń związanych z celami przetwarzania.
  3. Portale społecznościowe mają własne polityki prywatności, regulaminy i zasady przetwarzania danych, które wiążą ich użytkowników i do których przestrzegania jesteśmy zobowiązani. Jeśli jesteś użytkownikiem takiego portalu przetwarzanie Twoich danych osobowych także podlega takim regulaminom i politykom i możesz korzystać z przysługujących Tobie w ich ramach uprawnień.

 III. KTO MA DOSTĘP DO DANYCH OSOBOWYCH UŻYTKOWNIKA? 

 

  1. Wdrożyliśmy odpowiednie środki techniczne i organizacyjne w celu ochrony danych osobowych Użytkownika przed utratą, bezprawnym uzyskiwaniem dostępu itp. Dane osobowe mogą być ujawnione naszym pracownikom lub współpracownikom, podmiotom udzielającym nam wsparcia na zasadzie zleconych usług i zgodnie z zawartymi umowami powierzenia (np. dostawcy oprogramowania, hostingu), oraz podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa.

 IV. JAK DŁUGO SĄ PRZECHOWYWANE DANE OSOBOWE UŻYTKOWNIKA? 

 

  1. Dane będą przetwarzane, w tym przechowywane przez okres nie dłuższy niż 1 miesiąc od zakończenia korespondencji, lub do momentu realizacji celu w jakim zostały przesłane.
  2. Statystyki, w których dane zostały zanonimizowane, mogą być przechowywane dłużej.  

V. JAKIE PRAWA MA UŻYTKOWNIK?

 

  1. Użytkownik ma prawo wiedzieć, jakie jego dane osobowe przetwarzamy, oraz poprosić o kopię tych danych. Użytkownik ma prawo żądać poprawienia swoich danych osobowych oraz w niektórych przypadkach może prosić o usunięcie swoich danych osobowych. Jeśli Użytkownik udzielił zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych w wyraźnie określonym celu, zawsze może ją wycofać. Jeśli Użytkownik chce wycofać zgodę, może skontaktować się z nami, korzystając z danych kontaktowych zawartych w pkt.1. Użytkownik ma również prawo sprzeciwić się określonemu sposobowi przetwarzania swoich danych osobowych oraz domagać się ograniczenia ich przetwarzania. Użytkownik ma również prawo pobrać swoje dane osobowe w formacie przeznaczonym do odczytu maszynowego oraz przekazać je innemu administratorowi.
  2. W razie pytań dotyczących sposobu przetwarzania danych osobowych lub zamiaru skorzystania z praw Użytkownika zachęcamy do kontaktu pocztą e-mail pod adresem iod@hildinganders.com lub pocztą tradycyjną pod adresem podanym w części I. 
  3. Użytkownik ma prawo wnieść skargę do organu nadzorczego ds. ochrony danych, tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych z siedzibą w Warszawie. Szczegóły dotyczące składania skarg można znaleźć na stronie UODO, pod adresem: https://uodo.gov.pl/pl/83/155
  4. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do realizacji celów, o których mowa w części II.

VI. PLIKI COOKIE

 

  1. Co to jest plik cookie?
    Plik „cookie”, czyli ciasteczko, to mały plik tekstowy zawierający informacje, który jest przechowywany na komputerze Użytkownika. Pliki cookie są stosowane wyłącznie ze względów technicznych oraz w celu ułatwienia korzystania z określonej strony internetowej. Jeden z typów plików cookie, tzw. „stały plik cookie”, zostaje zapisany na komputerze Użytkownika na dłuższy okres. Może on być następnie wykorzystywany w celu dostosowania tej strony internetowej na podstawie wyborów i preferencji Użytkownika. Innym często spotykanym typem plików cookie jest „sesyjny plik cookie”. Kiedy Użytkownik odwiedza stronę internetową, sesyjne pliki cookie są przesyłane pomiędzy jego komputerem a serwerem w celu gromadzenia informacji. Sesyjne pliki cookie nie są zapisywane po zamknięciu przeglądarki internetowej. Więcej informacji o plikach cookie znajduje się na stronie www.allaboutcookies.org.
  2. Jakie pliki cookie są stosowane na stronie www.hilding.pl?
    1. Google Analytics
      Nieustannie pracujemy nad ulepszaniem naszej strony internetowej. W związku z tym korzystamy z narzędzia analizy sieciowej Google Analytics, aby w formie zbiorczej i anonimowej analizować zachowania użytkowników odwiedzających naszą stronę. Pozwalamy narzędziu Google Analytics na instalowanie plików cookie i zarządzanie nimi na tej stronie internetowej. Google Analytics wykorzystuje następujące pliki cookie:
      1. www.hilding.pl
        Ten plik cookie przechowuje informacje o odwiedzanej stronie. Celem tego pliku cookie jest monitorowanie jak często dana strona została odwiedzona, region skąd została wywołana oraz rodzaj przeglądarki. Ten plik cookie jest sesyjny i jest przechowywany lokalnie na komputerze Użytkownika przez czas trwania sesji. Ciasteczka _g i gstatic przekazują informacje o regionie, IP oraz rodzaju przeglądarki do statystyk Google. Cookies Facebook przekazują informacje do reklam umieszczanych w social media.
    2. Informacje zwrotne
      Używamy określonych plików cookie w celu otrzymywania informacji zwrotnych z funkcji dostępnych na tej stronie internetowej. W celu uzyskania takich informacji są stosowane następujące pliki cookie:
      1. www.hilding.pl
        Ten plik cookie przechowuje informacje o przeglądarce. Celem tego pliku cookie jest gromadzenie informacji o odwiedzinach danej strony. Ten plik cookie jest sesyjny jest przechowywany lokalnie na komputerze Użytkownika przez do momentu zamknięcia przeglądarki.
  3. Więcej informacji dotyczących stosowania plików cookie na tej stronie internetowej można uzyskać, kontaktując się z nami pod adresem  iod@hildinganders.com 
  4. W jaki sposób można wyłączyć obsługę plików cookie?
    Jeśli Użytkownik nie zgadza się na wykorzystywanie plików cookie, może zmienić ustawienia swojej przeglądarki tak, aby automatycznie zapobiegała przechowywaniu plików cookie lub wyświetlała informację, kiedy dana strona internetowa chce zapisać pliki cookie na komputerze. Można również usunąć poprzednio przechowywane pliki cookie za pomocą ustawień przeglądarki internetowej. Niektóre obszary i funkcje dostępne na tej stronie internetowej wymagają stosowania plików cookie i mogą nie działać, jeśli pliki cookie zostaną usunięte lub odrzucone.
  5. W jaki sposób można usunąć już zapisane pliki cookie?
    Jeśli Użytkownik korzysta z komputera i zaktualizowanej przeglądarki i chce usunąć zapisane wcześniej pliki cookie, może w tym celu nacisnąć jednocześnie klawisze CTRL, SHIFT i DELETE. Strony wsparcia technicznego najczęściej używanych przeglądarek można znaleźć poniżej:
    1. Internet Explorer
    2. Mozilla Firefox
    3. Google Chrome
    4. Safari

VII. MEDIA SPOŁECZNOŚCIOWE I WIDŻETY

 

  1. Strony internetowe mogą korzystać z widżetów mediów społecznościowych, które udostępniają użytkownikom treści ze strony internetowej Hilding Anders Polska Sp.z o.o. na różnych platformach mediów społecznościowych (np. Facebook, YouTube, Twitter czy LinkedIn). Aby lepiej zrozumieć, jakie informacje są gromadzone za pośrednictwem mediów społecznościowych oraz w jaki sposób się to odbywa, a także jakie pliki cookie są stosowane przez taką stronę trzecią, należy zapoznać się z obecną polityką prywatności każdej z platform mediów społecznościowych.

Udostępnij

Znajdź sklep

Jesteś zainteresowany naszą ofertą? Skorzystaj z wyszukiwarki i znajdź najbliższy sklep z produktami Hilding Anders. Możesz kupić swój materac internetowo i stacjonarnie.

Ta strona używa plików cookies. Korzystając z serwisu wyrażasz zgodę na ich używanie, bez zmiany ustawień przeglądarki. Dowiedz się więcej